Dăruiește pentru Educație

Data proiectului 07 – 08.12.2022

Colegiul National ”Gheorghe Vranceanu” Bacău, Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” Bacău, Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau

Scopul proiectului

Încurajăm liceenii să-și descopere PASIUNILE și să le monetizeze. Adică să le transforme în ACȚIUNE și să obțină REZULTATE frumoase pentru ei și pentru cei din jur.

De ce?

Pentru că, dacă liceenii de azi își descoperă pasiunile și le monetizează, dacă își trăiesc Viața cu pasiune și cu pasiuni, ne va fi mai bine nouă, tuturor!

Și pentru că:

  • Cea mai mare parte a liceenilor sunt dezorientați în ce privește cariera;
  • Nu există în licee cursuri de descoperire a pasiunilor;
  • Cei mai mulți liceeni cred că nu e posibil să ai o pasiune pe care să o transformi în bani;
  • Există foarte puține licee în care se asigură consiliere în carieră pentru liceeni;
  • Foarte mulți liceeni au puține exemple de succes în contextul în care trăiesc.

Cum?

Pentru fiecare clasă de liceu implicată în proiect, desfășurăm 2 întâlniri.

Prima întâlnire este în clasă, durează 50 de minute și discutăm cu liceenii despre:

– De ce merită să ne descoperim pasiunile și să le monetizăm;
– Cadranul Pasiunilor și Acțiunilor care generează Rezultate și
– Avantajele și provocările generate de monetizarea pasiunilor.

A doua întâlnire este online, pe Zoom, la aproximativ 2 – 3 săptămâni de la întâlnirea din clasă, pentru toți liceenii, diriginții și profesorii care au participat în proiect, din fiecare liceu. Sesiunea durează 1,5 ore și discutăm împreună despre:

– Metode de identificare a pasiunilor;
– Metode de monetizare a pasiunilor;
– Avantaje și provocări generate de identificarea și monetizarea pasiunilor.

La finalul întâlnirii se desfășoară o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Un exemplar din cartea „Plan de Zbor pentru liceeni – Ghid de lucru pentru descoperirea și monetizarea pasiunilor” este oferit fiecărui licean, diriginte și profesor prezent la întâlnire. Cartea se poate achiziționa și în afara proiectului – pentru a fi dăruită unui licean -, de aici.

Toți liceenii, diriginții și profesorii prezenți la întâlnirile din clase primesc acces gratuit la cursul „Descoperă-ți pasiunile și monetizează-le!”. Cursul cuprinde 8 secvențe video cu durata totală de aproximativ 2 ore. Secvențele video au asociate fișe de lucru ce pot fi utilizate de diriginți în lucrul cu liceenii, în cadrul orelor de dirigenție.

Liceenii, diriginții și profesorii implicați în proiect sunt invitați să acceseze playlist-ul „Oameni Pasionați”. Playlist-ul este disponibil pe canalul de YouTube Romeo Crețu și este o sursă excelentă de inspirație în procesul de descoperire și monetizare a pasiunilor. Playlist-ul cuprinde peste 100 de secvențe video scurte cu oameni pasionați, care câștigă bani din pasiunile lor, în România și în alte țări. Scopul playlist-ului este să arate că se poate să trăiești cu pasiune, se poate să-ți pui pasiunile în practică și se poate să câștigi bani frumoși din pasiunile tale.

Întâlnirile în clase sunt susținute de Romeo Crețu și Mentorii din proiect, oameni pasionați de ceea ce fac și special pregătiți pentru acest proiect.

Liceenii sunt încurajați să contacteze Mentorii din proiect pentru eventuale întrebări care apar în procesul de descoperire și monetizare a pasiunilor.

O dată pe an, în luna mai, se desfășoară evenimentul online „Pasiune + Acțiune = Rezultate”, pentru toți liceenii, diriginții și profesorii implicați în proiect. Evenimentul are durata de 3 ore și se desfășoară pe platforma Zoom. În cadrul întâlnirii discutăm împreună despre:

– Aspecte identificate în sezonul respectiv, aspecte ce merită discutate cu participanții;
– Exemple de succes – liceeni care și-au descoperit pasiunile și au început să le monetizeze și
– Avantaje și provocări generate de identificarea și monetizarea pasiunilor.

La finalul întâlnirii se desfășoară o sesiune de întrebări și răspunsuri.

În funcție de numărul de clase de liceu implicate în proiect într-un oraș anume, putem organiza – împreună cu liceele implicate – un eveniment de 3 ore în orașul respectiv. Locația o stabilim de comun acord, în funcție de numărul estimat de participanți. La această întâlnire pot participa și părinții liceenilor.

Public țintă

Pentru Sezonul 6 – 2022 – 2023 -, ținta este de 10.000 de liceeni din toată țara. Ne ajută în acest sens rezultatele obținute în primele 5 sezoane – 2017 – 2022: peste 8.000 de liceeni implicați în proiect, din 280 de clase din 120 de licee.

De ce acest proiect?

Pentru că, așa cum spunea Spiru Haret acum mai bine de 100 de ani: „Cum arată astăzi școala, așa arată mâine țara!”.

Și pentru că împreună putem face o schimbare semnificativă la nivelul liceenilor din România. Putem să le oferim cu adevărat suport în descoperirea pasiunilor prin care își pot trăi viața la adevăratul potențial.

Și pentru că fiecare persoană sau companie merită să fie preocupată de viitorul comunității în care activează, dacă dorește să se dezvolte în continuare.

De aceea te invit să faci parte din proiectul Dăruiește pentru Educație! – PASIUNE + ACȚIUNE = REZULTATE”!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *